mandag den 6. juni 2011

Afpudsning af hvidkløver

Den 31. maj afpudsede vi hvidkløveren, som det ses på videoen. Afpudsningen skal ske inden hvidkløveren sætter de første hoveder, og det er ved at være sidste udkald nu. Der er flere grunde til afpudsningen, hvor man blandt andet forsøger at styre bladmassen. Hvis den vegetative vækst er meget kraftig kan det medføre at blomsterstænglerne går i leje i den fugtige bladmasse, hvorved der er risiko for at frøene spirer inden høst.

I år er hvidkløveren meget åben og der mangler planter på store dele af arealet. Det har både givet plads til ukrudt, og den engrapgræs som er sået sammen med hvidkløveren. Vi udfører afpudsningen for at hæmme denne vækst, og dermed give plads og lys til at hvidkløveren kan brede sig med sine overjordiske udløbere. Hvis hvidkløveren har gunstige forhold med tilstrækkelig vand og bar jord som udløberne kan sætte rødder i, vil den kunne brede sig betrageteligt fra nu og frem mod høst.

Som en "bi-ting" for vi også fjernet de mange frøstængler fra engrapgræsset, som angiveligt skulle kunne genere biernes bestøvningsarbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar