søndag den 20. marts 2011

Har rapsen overlevet ?

Om eftermiddagen den 18. marts mødte jeg op hos Lars K, og vi skulle ud på årets første markbesøg. Hovedformålet var at tilse rapsen efter den hårde vinter, hvor rigtig mange marker har set skidt ud efter barfrost i februar.
Fra vejen lignede marken de fleste andre i området - ikke noget grønt overhovedet at se. Alle planter var gule og klasket helt sammen, og da vi trådte ind i marken, blev vi mødt med en svag lugt af råden kål. Planterne var fint fordelt over hele marken, og efterårets sprøjtninger skal formentlig kun følges op med en randsprøjtning mod kamiller


Marken var behandlet med Kerb, så alternativet til en død vinterrapsmark er vårraps, ærter, majs eller kartofler.

Vi gik et stykke ind i marken og og hev planter op. De sad godt fast, hvilket er et rigtig godt tegn. Desuden fulgte der et flot rodnet med op som var ca. 10-15 cm langt med hvide friske rodspidser. En gennemskæring af en plante viste også, at planterne absolut ikke var døde.



Hjerteskudet var frisk grønt, og med den vejrprognose der er for starten af den kommende uge, vil der højst sandsynligt snart kunne ses et grønt skær over marken.

Marken er blevet gødet med ca. 35 kgN/ha i starten af marts måned, hvilket den nu nyder godt af.

På vores videre vej rundt stoppede vi bl.a. ved marken med hvidkløver og engrapgræs, som var lagt ud i vårbyg sidste år. Umiddelbart så det ud til, at både hvidkløver og engrapsgræsset kommer fint. Der har dog været nogle områder på marken, som har stået under vand i en længere periode pga. stoppede dræn - men hvem kender ikke til det? Den kommende tid må vise, om afgrøderne har kunnet klare mosten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar