torsdag den 28. april 2011

Når nu vi har valgt at bruge pesticider


Når vi vælger at bruge pesticider, er det vigtigt at vi også "høster" fordelene - det vil sige bedre kvalitet og højere udbytte.

IPM-projektet går netop ud på, at tilvejebringe værktøjer til at bedst muligt sikre, at brugen af pesticider er afstemt med behov i forhold til opnåelse af tilfredsstillende udbytte og kvalitet.

Når vi eksempelvis udføre en ukrudtssprøjtning, har vi forinden vurderet ukrudtsbestanden, og på baggrund af tidligere omtalte variationer, vælger vi tidspunkt, midler og dosering hvor vi opnår bedst mulig effekt. Til dette bruger vi blandt andet et unikt dansk system kaldet Planteværn Online. Planteværn Online giver for eksempel en effekttabel som vis på billedet. Det fremgår af tabellen hvilken effekt hver komponent (middel) har på det pågældende ukrudt med den pågældende størrelse, samt summen af kombinationen.

Bekæmpelsen af ukrudtet er altså ikke fuldstændig, og effekt kan også afhænge af andre faktorer end dosering, som for eksempel sprøjteteknink og vejr. Pa billedet ses 2 planter af almindelig rapgræs i en engrapgræs-mark. Planten til højre er gået ud, og planten til venstre er tilsyneladende upåvirket - her ser det altså ud til, at effekten har været 50%????

Ingen kommentarer:

Send en kommentar